Teraz jest poniedziałek, 6 września 2010, 21:50

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Kebab 
Autor Wiadomość
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Post Re: Kebab
Ten koło Złotego Rogu w Chorzowie to porażka na maxa, ostrzegam wszystkich przed nim.

A odnośnie nowopowstającego kebaba na Pocztowej, to już gadałem z właścicielką i ten kebab będzie oficjalnie nadzorowany przez samozwańczego znawcę kebabów, czyli mnie :) :)

piątek, 30 lipca 2010, 11:26
Zobacz profil Wyślij e-mail WWW
Godo jak najynty
Godo jak najynty

Bazyl napisał(a):
Ten koło Złotego Rogu w Chorzowie to porażka na maxa, ostrzegam wszystkich przed nim.

A odnośnie nowopowstającego kebaba na Pocztowej, to już gadałem z właścicielką i ten kebab będzie oficjalnie nadzorowany przez samozwańczego znawcę kebabów, czyli mnie :) :)

Juz zacieram rece...jak potencjalny klient,z apetytytem na:
Obrazek
Z ok 130g za 6.99zl :P :okulary:
Cos w ten desen
http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obie ... _Kebab.jpg

piątek, 30 lipca 2010, 22:49
Zobacz profil Wyślij e-mail
W godce niy ma lepszego
W godce niy ma lepszego

patron Kebabow - Bazyl :d

sobota, 31 lipca 2010, 07:45
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Niestety na mięso nie będę miał wpływu, jedynie sprobuje zredukowac wszystkie małe, ale denerwujące szczegoly, ktore spotykam w innych kebabowniach, w rodzaju sposobu podania, ilosci i skladu sałatek, sosów i inne take toke :)
Wczoraj jadlem wyśmienitego kebaba. Sidi Kebab na ulicy Batorego w Chorzowie. Robi go nowy Turas (albo zmiennik), bo pierwszy raz go tam widziałem, ale tak mi go kurde spreparował, że nie ma bata.Pomyśleć, że ułożenie mięsa,sałatki i sosu to również sztuka :)
A jak się wnerwie, to zacznę je sam robić jak będzie możliwość, w formie wolontariatu :D

Dimko - :one:

sobota, 31 lipca 2010, 11:49
W godce niy ma lepszego
W godce niy ma lepszego

Bazyl zrób liste numerowana wszystkich polecanych i nie polecanych kebabów :)

sobota, 31 lipca 2010, 12:24
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Mogę spróbować, ale niektóre kebabownie są kurde bezimienne, a niektórych nazw pozapominałem. Najwyżej będę pisał wtedy ulica/miasto

Ostatnio totalnie beznadziejnego kebaba jadłem w Rumunii, ale nie wiem co to była za ulica ;) Aczkolwiek mogłem się tego spodziewać, bo robił go cygan :(

Aha !
Od razu jako niepolecane kebaba mogę pojechać hurtem, bo CAŁĄ ulicą katowicką.

(kolejność przypadkowa)

- Pico Bello - Mijanka , już wcześniej opisywałem dlaczego.
- Kebab przy MZBMie, naprzeciw dawnego Gustlika (chyba dobrze pamiętam) również wczesniej opisywany
- Kebab na bulwarzem przy Mcafe - mięso to jakiś pies pomielony razem z budą, do tego podane byle jak i żadnych smakowych rewelacji
- Kebab naprzeciw starej apteki - mięso jeszcze by mogło być, ale podają tam najmniejsze kebaby na świecie i to za 9zł !! Do tego te sosy to jakiż żart
- "Piekiełko" w sumie to nie powinienem tego nie polecać, gdyż tam nie jadłem, ale nie jadłem z prostej przyczyny - tylko mięso drobiowe :(

sobota, 31 lipca 2010, 12:54
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Ciekawostka ku przestrodze hehe :)

Cytuj:
Na poziomie - 2 na Dworcu Centralnym, w samym sercu miasta, działała nielegalna hurtownia mięsa wykorzystywanego do robienia kebabów. Odkrycia dokonano przy okazji remontu dworca.

Jacek Prześluga z zarządu PKP wyjaśnia, że część przykrych zapachów na dworcu pochodziła właśnie z tych pomieszczeń. - Przetrzymywano i przykrawano tam olbrzymie ilości mięsa niewiadomego pochodzenia i tworzono z niego kebaby chyba dla całej Warszawy - mówi Prześluga.

Właścicielem zlikwidowanej hurtowni był turecki przedsiębiorca. Poziom - 2 Dworca Centralnego, gdzie dokonano odkrycia, to pomieszczenia techniczne w koszmarnym stanie, bez jakichkolwiek urządzeń sanitarnych.

Tłuszcz zatykał kanalizację

"Życie Warszawy", które jako pierwsze ujawniło sprawę lewego biznesu w "lochach" Centralnego, podało, że najpierw pomieszczenia zasiedlali bezdomni. Przepędził ich jednak turecki "inwestor", który założył w tym miejscu wspomnianą hurtownię mięsa.

Podczas procesu produkcyjnego od mięsa oddzielano tłuszcz, który bez przerwy zatykał dworcową kanalizację.

Mimo tego nieprzyjemnego odkrycia, Jacek Prześluga zapewnia, że dworzec odzyska dawny blask. - Ma to być czyste i przyjemne miejsce - zapewnia Prześluga.
(Za www.gazeta.pl)

czwartek, 19 sierpnia 2010, 12:02
Godo jak najynty
Godo jak najynty

Bazyl piszesz o ul.Pocztowej?Jesli tak to na ul.Polnej powstaje tez kebab?(kolo solarium)

środa, 25 sierpnia 2010, 17:24
Blank dużo godo
Blank dużo godo

O pieronie, to kebaby w takim razie rozmnażają się jak sklepy z dopalaczami!

środa, 25 sierpnia 2010, 17:56
Godo jak najynty
Godo jak najynty

Mamy kolejny kebab na ul.Polnej
Bazyl bedzie recenzja? :D

poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 14:53
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Jasne!

poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 16:29
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Jedziemy.

Bazylowe recenzja bezimiennego kebaba na ul. Polnej, w dawnym lokalu po monopolowym oraz studiu pięknych paznokci (dżizas!)

Wracając z roboty od razu myslalem, ze to odwiedzę, jak zawsze z miłymi myślami, bo dla mnie kebab powinien być na każdym rogu, choćby monopolowy.
Całkowicie pozytywnie nastawiony wysiadam, udaję się do owej gastronomii. Z poczatku wrazenia już dość dziwne, bo widze, [*****] szyld z logo "KEBAB hamburgery, zapiekanki" itp. , no ale dobra, sam wiem, że czasem najbardziej niepozorne miejsca, to najwyzsza jakosc towaru.
Wchodzę i kolejne niemiłe zaskoczenie. Stając u wejścia poczułem się jak w barze Tarasco w Meksyku. Lokal pusty, tylko przy ladzie stoi towarzystwo wzajemnej adoracji opowiadające sobie jakies zabawne historie, zbite do kupu, rechoczące. Od razu mam wizje z mojego serwisu, gdzie takowe koła rozpędzam przy pomocy młotka i brechy.
Z echem, jak John Wayne oznajmiam "Dzien Dobry" ... po czym zapada cisza... całe towarzystwo odwraca się patrząc mi w oczy, łącznie z (domyślam sie) właścicielem i czekają na moj kolejny ruch. Coś jakby każdy trzymał palec na wyimaginowanym rewolwerze. Zapada cisza. Postanawiam zrobic pierwszy ruch - "jest tylko drobiowy?" ....... "tak" usłyszałem. Schowałem rewolwer w skórzaną kaburę odpowiadając "to dziękuję"... towarzystwo postanowiło mnie zbadać wzrokiem do porządku aż wyjdę całkowicie...

Podsumowanie:

Ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu, to kolejna mała gastronomia, z gatunku "ziomalskich" , czyli wchodząc tam, się czuje, ze wchodzi się do kolejnego sklepu z dopalaczami, gdzie zawsze przesiadują jakieś dziwne typy, dziwnie się patrzące i ekspedient, równie zmieszany. Wchodząc do dopalaczowej meliny, to się tego spodziewam, ale gdy idę po kebaba, to nie chce tego ani trochę.
Gdybym miał poradzić coś ludziom z tej knajpki, to od razu pozbądźcie się tych podpieraczy scian i lady, bo to robi cholernie złe wrażenie. To w Egipcie wolałem jeść kebaba w tym gorącu, kurzu i spalinach, niż w tym kebabie gdzie diabeł mówi dobranoc. Puste pomieszczenie, jakaś reszta mięsa drobiowego na szpicy i ..to towarzystwo penetrujące wzrokiem.
Kompletne nieporozumienie, a z racji mięsa drobiowego, oczywiscie nie skosztowałem, ale raczej nie ma się co spodziewać rewelacji.
Do tego ten syf kurczakowy w ciescie kosztuje 9zł, a jak wczesniej Matur napisał, to cena kiedy ma się 2 mięsa do wyboru. Tutaj to czyste zdzierstwo.

Jesli lubicie kebaba drobiowego, to probujcie, ale na własne ryzyko..
Szkoda.

czwartek, 2 września 2010, 21:53
Administrator
Administrator

oj jak ja też nie lubię tego spojrzenia , jak bym komuś krzywdę zrobił wchodzą do lokalu.

piątek, 3 września 2010, 08:47
Zobacz profil Wyślij e-mail ICQ WWW
Godo jak najynty
Godo jak najynty

Ciezko jest wytrzymac jak przychodzi znAFFFCa tematu KEBAB(z misja "doje*ania"[konkurencja?Nie koniecznie]).
Osobiscie takiego ' delikwenta' nie sposzczam z moich oczu i na twarzy mam lekki usmieszek-zairytowanie 'bezcenne' :D

PS wczoraj,wpada jak bomba i pierwszy ruch na mieso z maksymalna bliskoscia(dobrze ze mam blat z szyba bo chyba by chcieli przytulic :zdziw: :D ) i pytanie czy to PRAWDZIWY kebab.
-tak prosze pana...PRAWDZIWY
-ale prawdziwy,Turecki :one: to z jakiego miesa(wystarczy spojrzec na MENU! :/ to raz a dwa -czy ze sie kurczak kreci to dziecko rozpozna no a drugie...)!

Nie wytrzymyalem :one: -mieso z BARANA(jak pan<joke> ;) ) i pytam w czym poddac...opuszczenie lokalu :?: :/

piątek, 3 września 2010, 17:29
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Tylko po mnie nie poznać, że jestem znaAFFFCą tematu kebab :) Normalny klient, ino w głowie wszystko rejestruje

piątek, 3 września 2010, 17:33
Administrator
Administrator

Matur, dobre :) no tak czasem ktoś potrafi zirytować w przeciwną stronę.

piątek, 3 września 2010, 17:37
Godo jak najynty
Godo jak najynty

Bazyl napisał(a):
Tylko po mnie nie poznać, że jestem znaAFFFCą tematu kebab :) Normalny klient, ino w głowie wszystko rejestruje

No i tylko i wylacznie OD CIEBIE zalezy czy znowu skorzystasz czy nie z danej uslugi,lokalu-daremny trud z MEGA niskimi cenami,promocjami,gratisami.
Owszem gratisem mozna doceniac....stalych kilentow.

Ale mnie krew zalewa jesli wdze ....SALE-spozywczego sklepu juz sie nie spotka bez szyb oklejonych z promocjami!

PS Co do tematu chyle czola I TO NISKO wlascicielowi sklepu 24h 'na/przed mijance' kolo Biedronki ( w starym sklarzu).

PSII na przeciw stoi pusty lokal(ostatnio byl tam sklep z czesciami motoryzacyjnmi,Omnibus?) do wynajecia...kto otworzy tam sklep monopolowospozywczy stawiam czarna Sierre* :sylwester:

* nie mylic z samochoem :P

piątek, 3 września 2010, 17:44
Blank dużo godo
Blank dużo godo

Czyli chcesz mi grzecznie powiedziec, że mam sobie w dupę wsadzic moje recenzje ? :)

piątek, 3 września 2010, 18:02
Administrator
Administrator

recenzje jak najbardziej są potrzebne kolega Matur chciał pewnie zwrócić uwagę , że dla przeciętnego zjadacza kebabu nie ma sensu się starać. Zawsze znajdzie się "znawca" który i tak cię skrytykuje , choć sam nie ma zielonego pojęcia o kebabach. Potem postawi się budka obok z promocją 50% ale nikt nie zwraca uwagi na jakoś. Niestety ja w swoim fachu też mam co jakiś czas do czynienia z jaśnie oświeconym i nie przegadasz mu , że się myli , bo on wie :) Bazyl, to nie o Tobie piszę , bo widzę że rzetelnie podchodzisz do "mięcha". Ale chyba wszyscy zrozumieli o co chodzi no nie ?

piątek, 3 września 2010, 20:03
Godo jak najynty
Godo jak najynty

Bazyl,Adam nie zrozumieliscie mnie wyzej,mialem na mysli ze ktos korzystajac z danej uslugi(gastronomia) jest nastawiaony na pewny rodzaj(gust) uslug ktore do nie(NAS) trafia a jesli nie to nic na to nie pomoze

piątek, 3 września 2010, 20:13
Administrator
Administrator

ja kto się mówi: wyżej dej nie podskoczy , niestety :)

piątek, 3 września 2010, 20:20
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3